• darkblurbg
    Afvoer ontstoppen

SBH verhelpt de verstopping vakkundig en snel!

SBH Rioolreiniging helpt je graag wanneer de afvoer verstopt zit. We kunnen dit voor je oplossen door de afvoer te ontstoppen met behulp van de zgn. ‘frees’-methode, ofwel door deze met water op hoge druk (HDR) door te spuiten.

 

Rioolreiniging in de binnenriolering

Bij binnenrioleringen (douchebak, badkuip, wastafel, vaatwasser, spoelbak, wasmachine of andere afvoertjes) gebruikt onze ontstoppingsdienst het zogenaamde ‘frezen’ als methode.

Door met een flexibele veer de afvoer binnen te gaan boren we met behulp van een boorkop aan het begin van deze veer door de verstopping heen.

Op die manier ontstoppen we de afvoer door het vuil in de leidingen in kleine stukjes te verdelen en achteraf met water weg te spoelen.

 

Rioolreiniging in de buitenriolering

Bij buitenrioleringen maken wij in de meeste gevallen gebruik van waterdruk door middel van een hogedrukreiniger. Hierbij wordt de riolering met hoge druk doorgespoten, waardoor de verstopping verwijderd wordt.

Tijdens het ontstoppen van de leiding word er dus met 50 liter water per minuut met hoge druk door de buis heen en weer gegaan tot de leiding schoon is en het water weer goed afloopt.

We kunnen de bovenvermelde riooltechnieken indien nodig ook in combinatie met elkaar gebruiken wanneer er sprake is van een hardnekkige verstopping in de afvoer.

In het laatste geval is het raadzaam om achteraf nog een camera inspectie (zie tarieven) te laten plaats vinden.

 

Voorkom wateroverlast

Als er borrelende geluiden uit de afvoeren komen, moeilijk aflopend water bij een regenbui of het leeg laten van het bad dan kan het een voorteken van een verstopping zijn.

Het riool laat vaak vooraf al iets weten als het zijn water niet goed meer afvoeren kan. Dit door geluiden te maken uit andere afvoertjes in de buurt van waar je het water wilt afvoeren.

Dus reageer tijdig, wacht niet tot het water beneden uit het toilet omhoog komt bij een regenbui of het water van de boven verdieping je beneden verdieping onder water zet.

Indien je toch te laat bent! Dan pompen wij (indien mogelijk) het water met onze Venturi slang uit de kelder of kruipruimten. 

Contact

SBH Rioolreiniging
Stationspark 126
6042 AX Roermond

E: info@afvoer-verstopt.nl
T: 0475-329940

Contact opnemen