• darkblurbg
    Afvoer ontstoppen

SBH verhelpt de verstopping vakkundig en snel!

Onze riool reinigings service biedt de uitkomst wanneer een afvoer verstopt zit. We lossen dit op twee manieren op, door de afvoer te ontstoppen met behulp van een spiraal-veer met boorkop de zogenaamde “frees” methode ofwel met water en hogedruk de “HD” methode.

Indien we het riool goed kunnen bereiken of als je zelf wat voorbereidingen treft, lossen we 85% van de verstoppingen op binnen het starttarief.

 

Rioolreiniging in de binnenriolering

Bij binnenrioleringen zoals douchebak, badkuip, wastafel, vaatwasser, spoelbak, wasmachine afvoer of andere binnenleidingen, gebruikt onze ontstoppingsdienst het zogenaamde ‘frezen’ als methode.

Door met een flexibele spiraal-veer de afvoer in te gaan boren we met behulp van een boorkop aan het begin van de veer door de verstopping heen.

Op deze manier ontstoppen we de afvoer. Maken alles in de leiding los, verdelen het in kleine stukjes en spoelen de resten van de verstopping door als alles weer aangesloten is.

 

Rioolreiniging in de buitenriolering

Bij buitenrioleringen maken wij in de meeste gevallen gebruik van de HD methode de hogedrukreiniging. Hierbij wordt de riolering met water onder hogedruk doorgespoten.

Tijdens het ontstoppen van de buitenleiding word er met een hoge drukslang en een spuitkop die 50 liter water per minuut verwerkt, zolang door het riool heen en weer gegaan totdat de leiding schoon is en het water weer goed afvoert.

We kunnen de vermelde ontstoppingstechnieken indien nodig ook in combinatie met elkaar gebruiken wanneer er sprake is van een hardnekkige verstopping in de afvoer.

Het is dan raadzaam om achteraf een camera inspectie te laten plaats vinden, omdat de leiding na deze reiniging het beste te beoordelen is op eventuele aanwezige gebreken.

 

Stankoverlast

Voor het opsporen van de oorzaak van stankoverlast in huis maken wij gebruik van de professionele eSTEAM of RIOSTEAM rookgenerator.

Deze word vervolgens binnen (in huis) op het riool aangesloten om dit te vullen met rook, zo word de lekkage zichtbaar en kan dan verholpen worden.

 

Voorkom wateroverlast

Als er borrelende geluiden uit de afvoeren komen en moeilijk aflopend water bij een regenbui of het leeg laten van het bad. Dan is het een voorteken van een beginnende verstopping.

Het riool laat vaak vooraf al iets weten als het zijn water niet goed afvoeren kan. Dit door geluiden te maken uit andere afvoertjes in de buurt van waar je het water wilt afvoeren.

Dus reageer tijdig, wacht niet tot het water beneden uit het toilet omhoog komt bij een regenbui of het water van de bovenverdieping je benedenverdieping onder water zet.

Indien je toch te laat bent! Dan pompen wij ook (indien mogelijk) het water met een Venturi slang uit kelders of kruipruimtes. 

Contact

SBH Rioolreiniging
Stationspark 126
6042 AX Roermond

E: info@afvoer-verstopt.nl
T: 0475-329940

Contact opnemen