• darkblurbg
    Afvoer ontstoppen

SBH verhelpt de verstopping vakkundig en snel!

SBH Rioolreiniging biedt de uitkomst wanneer een afvoer verstopt zit. We lossen dit op door de afvoer te ontstoppen met behulp van de zogenaamde “frees” methode ofwel met water en hoge druk de “HD” reiniging.

 

Rioolreiniging in de binnenriolering

Bij binnenrioleringen (douchebak, badkuip, wastafel, vaatwasser, spoelbak, wasmachine of andere afvoertjes gebruikt onze ontstoppingsdienst het zogenaamde ‘frezen’ als methode.

Door met een flexibele veer de afvoer binnen te gaan boren we met behulp van een boorkop aan het begin van deze veer door de verstopping heen.

Op die manier ontstoppen we de afvoer door het vuil in de leidingen in kleine stukjes te verdelen en achteraf met water weg te spoelen.

 

Rioolreiniging in de buitenriolering

Bij buitenrioleringen maken wij in de meeste gevallen gebruik van waterdruk door middel van een hogedrukreiniger. Hierbij wordt de riolering onder hoge druk doorgespoten.

Tijdens het ontstoppen van de leiding word er met een hoge drukslang en een spuitkop die 50 liter water per minuut verwerkt door de buis heen en weer gegaan. Tot de leiding schoon is en het water weer goed afvoert.

We kunnen de bovenvermelde riooltechnieken indien nodig ook in combinatie met elkaar gebruiken wanneer er sprake is van een hardnekkige verstopping in de afvoer.

Het is raadzaam om achteraf een camera inspectie (zie tarieven) te laten plaats vinden, omdat de leiding na deze reiniging het beste te beoordelen is op eventuele aanwezige gebreken.

 

Stankoverlast

Voor het opsporen van de oorzaak van stankoverlast in huis maken wij gebruik van de professionele eSTEAM of RIOSTEAM rookgenerator.

Deze word vervolgens op het riool aangesloten om het te vullen met rook, zo word de lekkage zichtbaar gemaakt. En kan dan verholpen worden.

 

Voorkom wateroverlast

Als er borrelende geluiden uit de afvoeren komen en moeilijk aflopend water bij een regenbui of het leeg laten van het bad. Dan is het een voorteken van een verstopping.

Het riool laat vaak vooraf al iets weten als het zijn water niet goed meer afvoeren kan. Dit door geluiden te maken uit andere afvoertjes in de buurt van waar je het water wilt afvoeren.

Dus reageer tijdig, wacht niet tot het water beneden uit het toilet omhoog komt bij een regenbui of het water van de boven verdieping je beneden verdieping onder water zet.

Indien je toch te laat bent! Dan pompen wij ook (indien mogelijk) het water met de Venturi slang uit kelders of kruipruimtes. 

Contact

SBH Rioolreiniging
Stationspark 126
6042 AX Roermond

E: info@afvoer-verstopt.nl
T: 0475-329940

Contact opnemen