• darkblurbg
    Afvoer ontstoppen

Het oplossen van een riool verstopping

**  Indien we het riool goed kunnen bereiken (of dat je zelf hiervoor wat voorbereidingen voor treft) lost onze riool reinigings service 85% van de verstoppingen op binnen de 30 minuten van het starttarief.

Mechanische of hogedruk reiniging?  Er zijn enkele manieren om de afvoer te ontstoppen, mechanisch met behulp van een spiraal-veer en boorkop is de zogeheten (FREES) methode of met water en hogedruk de (HD) methode.

 

Rioolreiniging in de binnenriolering

Bij binnenrioleringen zoals douchebak, badkuip, wastafel, vaatwasser, spoelbak, wasmachine afvoer of andere binnenleidingen, gebruikt onze ontstoppingsdienst het zogenaamde frezen als methode.

Door met een flexibele spiraal-veer de afvoer in te gaan boren we met behulp van een boorkop aan het begin van de veer door de verstopping heen, op deze manier ontstoppen we de binnen afvoerleidingen.

Maken alles in de leiding los, verdelen het in kleine stukjes en spoelen de resten van de verstopping door als alles weer op de juiste manier aangesloten is.

 

Rioolreiniging in de buitenriolering

Bij buitenrioleringen maken wij in de meeste gevallen gebruik van de HD methode de hogedrukreiniging. Hierbij wordt de riolering met water onder hogedruk doorgespoten.

Tijdens het ontstoppen van de buitenleiding word er met een hoge drukslang en een spuitkop die 50 liter water per minuut verwerkt door het riool heen en weer gegaan, tot de leiding schoon is en het water weer op de normale manier kan afvoeren.

We kunnen de vermelde ontstoppingstechnieken indien nodig ook in combinatie met elkaar in een buitenleiding of alleen de hoofdleiding onder je huis gebruiken. Wanneer er sprake is van een hardnekkige verstopping in de afvoer.

Het is dan ook raadzaam om achteraf een camera inspectie te laten plaats vinden, omdat de leiding na deze reiniging het beste te beoordelen is op eventuele aanwezige gebreken.

 

Stankoverlast

Voor het opsporen van de oorzaak bij stankoverlast in huis maken wij gebruik van de professionele eSTEAM of RIOSTEAM rookgenerator.

Deze word vervolgens binnen (in huis) op het riool aangesloten om het te vullen met rook, op deze manier word de lekkage zichtbaar gemaakt en kan dan verholpen worden.

 

Negeer het voorteken niet  -  Voorkom wateroverlast

Als er borrelende geluiden uit de afvoeren komen en moeilijk aflopend water bij een regenbui of het leeg laten van het bad. Dan is dit een voorteken van een beginnende verstopping.

Ook als de toiletpot onder in helemaal leeg trekt bij het doorspoelen is dit een teken van rioolproblemen. 

Het riool laat vaak vooraf al iets weten als het zijn water niet goed kan afvoeren. Dit door rioolstank in je huis te verspreiden of geluiden te maken uit andere afvoertjes in de buurt van waar je het water wilt afvoeren.

Dus reageer tijdig, wacht niet tot het water beneden uit het toilet omhoog komt en er overheen loopt bij een regenbui of het water van de bovenverdieping je benedenverdieping onder water zet.

Indien je toch te laat bent, vraag of een van onze riool reinigings servicemonteurs nog helpen kan. Dan pompen wij (indien mogelijk) het water met een Venturi slang uit kelders of kruipruimtes. 

Contact

SBH Rioolreiniging
Stationspark 126
6042 AX Roermond

E: info@afvoer-verstopt.nl
T: 0475-329940

Contact opnemen