• darkblurbg
    Riool renovatie

SBH Rioolreiniging is gespecialiseerd in rioolrenovatie wanneer de afvoer (van je woonhuis) moeilijk of niet te bereiken is. Of het nu gaat om het vervangen van oude afvoerbuizen of het oplappen van een gescheurde rioolbuis door middel van kous-relining.

Wij realiseren graag de rioolrenovatie of het nu gaat om een deelreparatie, partliner of inliner riooltechniek dan kan dit met minimale overlast overal in midden Limburg!

 

Riolering vervangen of opknappen?

Wanneer je besluit tot rioolrenovatie kan je kiezen tussen vervangen of het plaatsen van een nieuwe buis in en de oude buis opknappen. Dat lijkt misschien een onnozele keuze, maar is het zeker niet!

In veel gevallen is het inderdaad verstandiger de oude rioolbuis op te graven en het beschadigde stuk te vervangen.

Toch kan er een reden zijn om voor het oplappen van de oude buis te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer zich boven het betreffende stuk riool een constructie of woonkamer vloer bevindt. Dan wil je natuurlijk liever niet de heleboel gaan openbreken.

Ook andere redenen kunnen ervoor zorgen dat je liever geen (grote) graaf - breekwerkzaamheden toestaat. Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor rioolrenovatie door middel van relining.

 

Relinen: een verfijnd staaltje moderne riooltechniek

Wanneer je kiest voor rioolrenovatie door middel van relining,  dan wordt er binnenin de bestaande rioolbuis een nieuwe wand aangebracht zonder dat er (grote) graaf - breekwerkzaamheden nodig zijn. Relining wordt ook wel kous-relining of deelrenovatie genoemd.

Nadat met behulp van camera inspectie de breuk is gelokaliseerd wordt een soort ballon ingebracht met daaromheen een kous van vilt met hars. Zodra de ballon op haar plaats is, wordt deze opgeblazen waardoor de kous tegen de wand van de riolering wordt geplakt.

De hars heeft een korte uithardingstijd nodig waarna de ballon weer leeggelaten en verwijderd wordt.

Met deze wijze van riool renovatie is het mogelijk de meest gebruikte afvoeren zoals rioleringen van gresbuizen, beton, gietijzer of pvc te repareren. En dit met minimale of geen graafwerkzaamheden.

Contact

SBH Rioolreiniging
Stationspark 126
6042 AX Roermond

E: info@afvoer-verstopt.nl
T: 0475-329940

Contact opnemen