• darkblurbg
    Riool renovatie

 

Welke keuze je ook maakt

SBH Rioolreiniging is gespecialiseerd in rioolrenovatie wanneer de afvoer moeilijk of niet te bereiken is. Gaat het om vervangen van oude afvoerbuizen of het oplappen van een gescheurde rioolbuis door middel van kous-relining

Ook wel genoemd deelreparatie,  partliner,  deelliner of inliner. Deze riooltechnieken kunnen met minimale overlast in het riool worden toegepast.

 

Riolering vervangen of opknappen?

Wanneer je besluit tot rioolrenovatie kan je kiezen tussen vervangen of het plaatsen van een nieuwe buis in de oude buis. Dat lijkt misschien een onnozele keuze, maar is het zeker niet!

In veel gevallen is het inderdaad verstandiger de oude rioolbuis op te graven en het beschadigde stuk te vervangen.

Toch kan er een reden zijn om voor het oplappen van de oude buis te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer zich boven het betreffende riool een constructie of woonkamer vloer bevindt. Dan wil je natuurlijk liever niet de heleboel gaan openbreken.

Ook andere redenen kunnen ervoor zorgen dat je liever geen (grote) graaf - breekwerkzaamheden toelaat. Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor rioolrenovatie door middel van kous-relining.

 

Relinen is een verfijnd staaltje moderne riooltechniek

Wanneer je kiest voor rioolrenovatie door middel van kous-relining! Dan wordt er binnenin de bestaande rioolbuis een nieuwe wand aangebracht zonder dat er (grote) graaf - breekwerkzaamheden nodig zijn.

Nadat met behulp van een camera inspectie de breuk is gelokaliseerd wordt een soort ballon ingebracht met daaromheen een kous van vilt met hars.

Zodra de ballon op de breuk is geplaatst, wordt deze opgeblazen waardoor de kous tegen de wand van de riolering wordt geplakt.

De hars heeft een korte uithardingstijd nodig waarna de ballon leeg gelaten en verwijderd wordt.

Met deze wijze van rioolrenovatie is het mogelijk de meest voorkomende afvoeren zoals gresbuizen, beton, gietijzer of pvc te repareren. Dit met minimale of geen graafwerkzaamheden.

Contact

SBH Rioolreiniging
Stationspark 126
6042 AX Roermond

E: info@afvoer-verstopt.nl
T: 0475-329940

Contact opnemen