camera inspectie van het riool

Camera inspectie van het riool laten uitvoeren? Wij inspecteren het riool in Roermond en de rest van Midden-Limburg. Daarvoor maken we gebruik van een speciale camera, waarmee we netjes in beeld kunnen brengen wat er precies aan de hand is.

Lees meer...

Vorige maand schreven we over de zware regenval als gevolg van klimaatverandering en het effect daarvan op ons rioolstelsel. Onze riolering heeft het hierdoor bij vlagen heel zwaar en doordat de overbelasting vooral incidenteel plaatsvindt, is het zinvol te kijken naar andere oplossingen dan het simpelweg verbreden van afvoeren. In dit artikel gaan we iets verder in op wat u zélf kunt doen om overlast bij u thuis te voorkomen. Overigens helpen deze maatregelen ook tegen droogte!

Lees meer...
Rioolinspectie Limburg

Rioleringstips van SBH uit Roermond, Limburg:

Hoeveel keer liet u een rioolinspectie uitvoeren voordat u een woning accepteerde? Grote kans dat uw antwoord ‘Geen enkele’ is; en met u geldt dat voor vele anderen die er eigenlijk niet bij stilstaan dat inspectie van het riool eigenlijk bij de aankoopkeuring zou moeten horen. om - zeker in het geval van oudere woning - niet met een onaangename verrassing geconfronteerd te worden.
Een gedegen camera inspectie is meestal niet duur en tegelijkertijd een van de belangrijkste inspecties die u als koper of huurder zou kunnen wensen. Wanneer en hoe laat u een rioolinspectie uitvoeren en waarom laat u deze uitvoeren door een specialist?
 

Lees meer...

Eerder schreven we over het stappenplan voor riool reinigen. Veel belangrijker natuurlijk, is wat u het beste kunt doen als een spoedreparatie aan uw riolering nodig is. In dit artikel hebben wij voor u een checklist opgesteld welke u kunt gebruiken wanneer een spoedreparatie aan uw riolering nodig is en u meer schade wilt voorkomen of op (onnodige) kosten met betrekking tot uw rioolreiniger wilt besparen.
 

Lees meer...

Regelmatig voeren wij rioolinspectie uit waarbij we met de camera een riolering van binnen controleren. Een van de situaties waarin we onlangs terecht kwamen was een al wat ouder vrijstaand huis in een bosrijke omgeving aan de rand van Roermond (Limburg) waar men met een verstopping werd geconfronteerd. De verstopte afvoer in een voor oudere huizen typische situatie: Wat kunt u dan eigenlijk allemaal tegenkomen? Lees ook SBH's algemene tips t.a.v. rioolinspectie

Lees meer...
  • Tips & Trucs

  • Nieuws