Rioolrenovatie

Relining van uw riolering

SBH Rioolreiniging is gespecialiseerd in rioolrenovatie wanneer afvoer ontstoppen niet meer lukt. Of het nu gaat om het vervangen van oude afvoerbuizen of het oplappen van een gescheurde rioolbuis mbv kous-relining. Wij realiseren graag uw rioolrenovatie overal in Roermond en overig midden Limburg. En dat met minimale overlast!
 

RIOLERING VERVANGEN OF OPKNAPPEN?

Wanneer u besluit tot rioolrenovatie kunt u kiezen tussen het plaatsen van een nieuwe buis en de oude buis opknappen. Dat lijkt misschien een onnozele keuze, maar is het zeker niet!
In veel gevallen is het inderdaad verstandiger de oude rioolbuis op te graven en het beschadigde stuk te vervangen. Toch kan er een reden zijn om voor het oplappen van de oude buis te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer zich boven het betreffende stuk riool een constructie of vloer bevindt. Dan wilt u natuurlijk liever niet de heleboel gaan openbreken. Ook andere redenen kunnen ervoor zorgen dat u liever geen (grote) graafwerkzaamheden toestaat. Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor rioolrenovatie m.b.v. relining.
 

RELINEN: EEN VERFIJND STAALTJE MODERNE RIOOLTECHNIEK

Wanneer u kiest voor rioolrenovatie m.b.v. relining, wordt er binnenin de bestaande pijp een deel nieuwe wand aangebracht zonder dat grote breek- en graafwerkzaamheden nodig zijn. Relining wordt ook wel kous-relining of deelrenovatie genoemd.

Nadat met behulp van camera inspectie de breuk is gelokaliseerd wordt een soort ballon ingebracht met daaromheen een kous van vilt met hars. Zodra de ballon op haar plaats is, wordt deze opgeblazen waardoor de kous tegen de wand van de riolering wordt geplakt. De hars heeft een korte uithardingstijd nodig waarna de ballon weer leeggelaten en verwijderd wordt.

M.b.v. deze wijze van riool renovatie is het mogelijk de meest gebruikte afvoeren (zoals rioleringen van beton, pvc en gietijzer) te repareren zonder dat er hoeft worden afgegraven.
 
 

BEL SBH RIOOLRENOVATIE NU & ZIE HOE SNEL WIJ BIJ U ZIJN!