Riolering frezen

Wortelvorming in uw riolering

Vorige maand schreven wij over wortelvorming in riolering. In dit artikel willen we het hebben over het frezen van uw riolering; een methode om een eind te maken aan verstopping.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een riolering verstopt kan raken. Water bevat kalk en urine zorgt voor de vorming van urinesteen. Door de afzetting van kalk of urinesteen in de buizen wordt de doorgang kleiner en ruwer en dit kan op termijn tot een verstopping leiden. Vooral als er dingen door de wc gespoeld worden die er eigenlijk niet in thuishoren, zoals vochtige doekjes, tampons of maandverband. Daarnaast kan er sprake zijn van wortelgroei in de riolering. Ook dit kan leiden tot een verstopping. Een vaak gebruikte manier om een verstopt riool weer goed te laten werken is door de riolering te frezen.

Het frezen van het riool voor goede werking

Oude gietijzeren afvoeren roesten en zo wordt de binnenkant van de buis ruw. Ook gres-buizen kunnen ruw worden aan de binnenkant. Door de leidingen en de buizen te frezen kunnen we de afzetting en de aanslag weghalen. Oudere leidingen van beton en van gres zijn gevoelig voor de ingroei van wortels en ook dit moet verwijderd worden.
Voor het ontstoppen van kleinere afvoeren of leidingen met veel bochten, gebruiken we een elektrische kettingfrees of veermachines met freeskoppen (waterfrees). De losse kettingen aan de kettingfrees slaan de aanslag van de buiswand af. Bij een waterfrees worden spuitkoppen het riool ingebracht die de aanslag losslaat en wegspoelt. Ook boomwortels worden op deze manier verwijderd.

Het ontstoppen en het schoonmaken van de riolering kan het beste door een professional gedaan worden zodat de kans op beschadiging van de buis minimaal blijft. SBH is gespecialiseerd in de reiniging van van uw riolering en alles wat daarmee te maken heeft. Mocht de riolering kapot zijn, repareren of vernieuwen wij uw riolering op vakkundige wijze. Door de regelmatige inspectie en reiniging bent u zeker van een goed werkende afvoer.

Wij frezen uw riolering schoon!

Door middel van een camera inspectie kunnen wij de verstoppingen en de wortelvorming in uw riolering opsporen. Bij een verstopping lossen wij uw probleem snel op via het frezen van de riolering. De wortels en de aanslag worden weggehaald en de eventuele schade aan uw riolering hersteld. Ook bieden wij u periodieke reiniging en onderhoud voor uw riolering tegen een gunstig tarief. Met een onderhoudscontract bent u altijd verzekerd van een schone en goed werkende riolering!

 Wilt u contact opnemen?

  • Tips & Trucs

  • Nieuws