Wortelvorming in riolering

Wortelvorming in uw riolering

Eerder informeerden wij u over riolering en droogte. In dit artikel behandelen we het fenomeen van wortelvorming in riolering; iets dat zeker door (langdurige) droogte in de hand wordt gewerkt. 

Wortels groeien het beste op een goede bodem, daar waar aarde, voeding en vocht aanwezig zijn. De beste plaats hiervoor is, u raadt het al, in de buurt van de riolering. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen! Immers, de vorming van wortels kan naast verstopping ook flinke schade toebrengen aan uw riolering.

Als er sprake is van wortelvorming, is het doel vaak om de wortels te verwijderen zonder de betreffende boom of struik in gevaar te brengen. Maar, zeker wanneer er reeds sprake is van beschadigingen aan het rioolstelsel, dan is dit niet zelden onontkoolmbaar. Soms betekent dit verwijdering van de boom, maar ook de beschadigingen aan het riool zullen hersteld moeten worden. Tenslotte brengt een camera inspectie eventuele aanstaande wortelvorming en andere (toekomstige) zwakke plekken in kaart om zo nieuwe problemen voor te zijn.

Gevolgen van wortelvorming voor uw riolering

In de buurt van het riool is de toestand perfect voor het welig groeien van de wortels van struiken en bomen. De riolering is aangelegd op de vorstgrens, wat ook de favoriete grens is voor de groei van de wortels. In tijden van droogte en in de winter, is er in het riool immers altijd water te vinden. De wortels groeien om en zo mogelijk in de buizen van het riool en zorgen zo voor verstopping en buisbreuk, met alle gevolgen vandien.

Vooral oudere leidingen en buizen van beton en gres zijn gevoelig voor het ingroeien van wortels. Ook fouten bij het aanleggen of openingen, zijn zwakke plekken en kunnen problemen veroorzaken. Als de riolering is beschadigd door wortels moeten niet alleen de wortels verwijderd worden maar moet ook de riolering gemaakt of vernieuwd worden. Wortel ingroei in de riolering is een lastig probleem en kan het beste door de vakman aangepakt worden.

Wij zorgen voor uw wortelvrije riolering!

Met een camera kunnen wij verstoppingen en wortelvorming in uw riolering opsporen. Daarna zullen wij uw probleem vakkundig aanpakken en oplossen. Wij zullen de wortels verwijderen en de schade aan uw riolering herstellen. Verder bieden wij u periodiek onderhoud aan uw riolering tegen een gunstig tarief. Met een onderhoudscontract van uw vakman bent u verzekerd van een wortelvrije riolering en de nodige gemoedsrust!

 Wilt u contact opnemen?

  • Tips & Trucs

  • Nieuws