Uw rioolreiniger - De 4 belangrijkste zaken die u mag verwachten

Rioolreinigers komen trouw uw afvoer ontstoppen, wanneer u belt. Waarom kiest men een dergelijk vak en wat mag u van uw ontstoppingsdienst verwachten?

 

Uw rioolreiniger is eigenlijk een soort watermanagement-specialist, die meestal niet het vak gekozen heeft omdat hij zo graag in uitwerpselen staat te roeren. Hij wil gewoon een goed afvoer-systeem, eigenlijk zoals u als kind graag gootjes graafde waar u vervolgens water doorheen spoelt en er misschien zelfs een bootje op kon zetten. De uitdaging en het plezier zitten ‘m dus in het achterhalen en wegnemen van het probleem zodat uw ‘bootje’ weer verderdrijft (door uw riolering). Dát maakt dat een rioolreiniger kan genieten van zijn werk en als hij plezier in zijn werk heeft, doet hij ook wat u van hem mag verwachten. Maar wat mág u eigenlijk van hem verwachten?
 

 1. Gedegen kennis van riooltechniek

  Het is misschien een open deur, maar rioolreiniging is inmiddels gelukkig wel iets meer dan gootjes graven waardoor ‘bootjes’ naar beneden drijven. Uw rioolreiniger dient over een goed praktisch oplossend vermogen te beschikken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in riooltechniek. Een flinke dosis ervaring is daarbij geen overbodige luxe maar helpt u aan simpele en doeltreffende oplossingen in plaats van dure ingewikkelde noodgrepen om uw afvoerprobleem te verhelpen.
   
 2. Sociaal gedrag tijdens ontstoppingswerkzaamheden

  Als uw huis in brand staat, is wel het laatste waar u zich zorgen om maakt dat de brandweermensen alle bloemen in uw voortuin vertrappen. Toch is er zoiets als proportionaliteit wat maakt dat u niet zit te wachten op een rioolreiniger die met vieze laarzen uw woning komt binnenwandelen. Bij SBH Roermond in Limburg noemen we dat ‘omgevingsbewustzijn’. Het tot een minimum beperken van de overlast en het opgeruimd en schoon achterlaten van uw eigendommen (zonder dat u daarom hoeft te vragen!) maakt dat u zich door uw rioolreiniging specialist niet in verlegenheid gebracht zult voelen.
   
 3. Goede informatievoorziening

  Wat daarbij helpt, is als u verteld wordt wat men doet en gaat doen tijdens de rioleringswerkzaamheden. Bij SBH rioolreiniging informeren we u tijdig en bespreken met u de opties en de daarbij behorende kosten. Wij nemen geen beslissingen voor u, maar helpen u keuzes te maken door de voors en tegens aan u uit te leggen. Daardoor wordt u zelf voldoende in staat gesteld de juiste afweging te maken.
   
 4. Professionele rioolreiniger-apparatuur

  Een professionele rioolreinger in uw regio beschikt over goed onderhouden en niet verouderde apparatuur voor alle veel voorkomende rioolproblematiek zoals freesmachines, veermachines, detectie-apparatuur, rioolcamera’s en rookapparatuur. Dergelijke zorg en aandacht voor rioolgereedschap wordt vereist omdat met de verkeerde spullen uw afvoer ook verder beschadigd kan raken. Zo zal een professionele ontstoppingsdienst niet snel met een ketting een oudere pvc-buis gaan reinigen vanwege het risico dat deze hierin gaten zal slaan. Als u erin slaagt uw rioolreiniger te controleren op bovenstaande zaken, vergroot u de kans dat uw ‘bootje’ weer snel en efficient verder kan drijven voor een betaalbare prijs. Ook verkleint u de kans aanzienlijk dat u het gevoel krijgt dat mensen nog wel eens bij hun autogarage krijgen: U laat het ene probleem repareren en komt met een ander probleem thuis.
   
   
  MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ONS!
 • Tips & Trucs

 • Nieuws