Vorige maand schreven we over de zware regenval als gevolg van klimaatverandering en het effect daarvan op ons rioolstelsel. Onze riolering heeft het hierdoor bij vlagen heel zwaar en doordat de overbelasting vooral incidenteel plaatsvindt, is het zinvol te kijken naar andere oplossingen dan het simpelweg verbreden van afvoeren. In dit artikel gaan we iets verder in op wat u zélf kunt doen om overlast bij u thuis te voorkomen. Overigens helpen deze maatregelen ook tegen droogte!

Lees meer...
Rioolinspectie Limburg

Rioleringstips van SBH uit Roermond, Limburg:

Hoeveel keer liet u een rioolinspectie uitvoeren voordat u een woning accepteerde? Grote kans dat uw antwoord ‘Geen enkele’ is; en met u geldt dat voor vele anderen die er eigenlijk niet bij stilstaan dat inspectie van het riool eigenlijk bij de aankoopkeuring zou moeten horen. om - zeker in het geval van oudere woning - niet met een onaangename verrassing geconfronteerd te worden.
Een gedegen camera inspectie is meestal niet duur en tegelijkertijd een van de belangrijkste inspecties die u als koper of huurder zou kunnen wensen. Wanneer en hoe laat u een rioolinspectie uitvoeren en waarom laat u deze uitvoeren door een specialist?

Lees meer...
Riool reinigen - 3 tips die hoge kosten voorkomen

Wanneer u een rioolreiniger nodig heeft, kunnen de kosten in het ergste geval flink oplopen. Misschien had u dit wel relatief eenvoudig kunnen voorkomen. Een naslagwerkje dat u bij (beginnende) problemen kunt raadplegen is dan ook wel zo handig.

 1. WEES VOORBEREID
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Het is dus zinvol om enige kijk te hebben op uw afvoeren in huis. Weet u hoe ze lopen? Waar ze welke dikte hebben en of daar ook vernauwingen bij aan de orde zijn (bijvoorbeeld door verbindingen met andere afvoeren). Hoe meer u weet, hoe meer informatie u uw rioolreiniger evt. kunt verschaffen.

  Zorg ook dat u altijd vloeibare ontstopper in huis heeft! Een flesje of twee is beslist geen luxe. Soms moet de ontstopper immers een wat langere weg afleggen; extra voorraad is dan een goed idee! En woont u in een nieuwbouw huis? Dan is het goed om te weten dat door de verplichte scheiding van hemelwaterafvoer en riolering, uw riolering wellicht minder goed doorgespoeld wordt. Spoel dan wat vaker een emmer water door uw wc.
   
  ZWARE REGENVAL E/O DROOGTE
  Bent u voorbereid op zware regenval of droogte? Misschien heeft u er al iets van gemerkt? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie vraagt de klimaatverandering meer of minder om extra maatregelen die bijvoorbeeld voorkomen dat uw toilet overstroomt na zware regenval. Ook is het handig u te informeren over de gevolgen van langdurige droogte en wat u ertegen kunt doen.

 2. KUNT U EEN (KLEINE) VERSTOPPING MISSCHIEN ZÉLF VERHELPEN?
  Het valt allicht te proberen. Verreweg de meeste verstoppingen kunt u zélf verhelpen zonder dat u meteen een bedrijf uw riool hoeft te laten komen reinigen. In het artikel 'Rioolreiniging - het Stappenplan' vindt u een handige checklist die u helpt uw verstopping zelf in kaart te brengen en misschien zelfs te verhelpen.

 3. AFVOER ONSTOPPEN MET VLOEIBARE ONTSTOPPER
  Misschien had u het al geraden: Hoe langer de weg is die de vloeibare ontstopper moet afleggen, des te kleiner de kans dat deze succesvol haar werk zal kunnen doen en uw afvoer ontstoppen. We proberen deze dus zo dicht mogelijk bij de verstopping in te brengen.

 Toch een Rioolreiniger nodig?

Eerder schreven we over het stappenplan voor riool reinigen. Veel belangrijker natuurlijk, is wat u het beste kunt doen als een spoedreparatie aan uw riolering nodig is. In dit artikel hebben wij voor u een checklist opgesteld welke u kunt gebruiken wanneer een spoedreparatie aan uw riolering nodig is en u meer schade wilt voorkomen of op (onnodige) kosten met betrekking tot uw rioolreiniger wilt besparen.
 

Lees meer...

Regelmatig voeren wij rioolinspectie uit waarbij we met de camera een riolering van binnen controleren. Een van de situaties waarin we onlangs terecht kwamen was een al wat ouder vrijstaand huis in een bosrijke omgeving aan de rand van Roermond (Limburg) waar men met een verstopping werd geconfronteerd. De verstopte afvoer in een voor oudere huizen typische situatie: Wat kunt u dan eigenlijk allemaal tegenkomen? Lees ook SBH's algemene tips t.a.v. rioolinspectie

Lees meer...
Joomla SEF URLs by Artio
 • Tips & Trucs

 • Nieuws